MUNAKOISO-KATSU & TAGORASHI-MAJONEESI

Vaasan Sandwich


Rapea munakoiso


Pikkelöity kurkku


Fermentoitu tomaattikastike


Vegaaninen togarashi-majoneesi

Munakoiso-katsu

Ainesosat:

150 g panko-korppujauhoa

500 g munakoisoa (1 munakoiso)

230 g kikhernejauhoja

300 ml vettä

250 ml öljyä

suolaa 

pippuria

Ohjeet:

Viipaloi munakoisosta ~1 cm paksuja soikeita suikaleita. Sekoita erillisessä kulhossa kikhernejauhot ja vesi tasaiseksi. Siitä pitäisi syntyä paksu ja munankaltainen seos, jonka koostumus on tasainen. Laita panko-korppujauhot erilliseen kulhoon. Laita sitten lautanen valmiiksi, jolle vihannekset asetetaan sen jälkeen, kun ne on uppopaistettu.

Upota kukin munakoisopala ensin kikhernejauhoseokseen ja sitten panko-korppujauhoihin. Aseta sivuun lautaselle. Toimi nopeasti, jotta seos ei putoa vihanneksista. Koska kikhernejauhoseos on melko paksua, sen ei pitäisi pudota vihanneksista, mutta kannattaa silti yrittää toimia nopeasti, jos mahdollista.

Kuumenna paistinpannu, jonka pohjalle laitetaan 0,5 cm:n kerros öljyä (mielestämme öljyä pitäisi olla noin 250 ml). Käytä yksittäistä pankopalaa tarkistaaksesi, onko öljy tarpeeksi kuumaa; kun se kuplii pannulla, öljy on tarpeeksi kuumaa. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää puutikkua tämän tarkistamiseen.

Paista kutakin munakoisopalaa kummaltakin puolelta noin 1-2 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Kun kukin kasvispala on kypsynyt, aseta se lautaselle, joka on vuorattu talouspaperilla, jotta ylimääräinen öljy valuu pois.

Marinoidut kurku

Ainesosat: 

1 kurkku (noin 226 g)

1 tl suolaa tai maun mukaan

2 valkosipulinkynttä, hienonnettu

1 tl omenaviinietikkaa.

1 1/2 ruokalusikallista sokeria

1 tl chilihiutaleita 

1 tl chiliöljyä

1 tl soijakastiketta

1/2 tl seesamiöljyä

seesaminsiemeniä koristeeksi

Ohjeet:

Huuhtele kurkku huolellisesti ja viipaloi se paloiksi. Lisää suola kurkkuun ja sekoita varovasti, jotta se sekoittuu hyvin. Jäähdytä jääkaapissa 15 minuuttia. Valuta suolavesi kurkusta jäähdytyksen jälkeen.

Lisää valkosipuli, etikka, sokeri, chilijauhe, chiliöljy ja seesamiöljy yhteen, sekoita hyvin. Varmista, että sokeri on liuennut kokonaan. Sekoita hyvin.

Lisää päälle seesaminsiemeniä.

Fermentoidut tomaatit

Ainesosat:

Riittävästi pieniä tai keskikokoisia tomaatteja purkin täyttämiseen.

8 valkosipulinkynttä

1 ruokalusikallinen pippureita.

Jodioimaton suola (merisuola, kosher-suola tai peittaussuola).

Ohjeet:

Pese tomaatit. Pistele bambuvartaalla muutama reikä jokaiseen tomaattiin.

Murskaa jokainen valkosipulinkynsi, mutta jätä kuori päälle.

Pese purkki huolellisesti lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella.

Lisää purkkiin muutama tomaatti ja sitten muutama valkosipulinkynsi. Toista, kunnes purkki on täynnä ja olet käyttänyt kaikki vihannekset.

Lisää tomaattien päälle pippurit.

Sekoita ruokalusikallinen suolaa kupilliseen vettä ja lisää se purkkiin. Jatka suolaveden lisäämistä, kunnes purkki on täynnä. Varmista, että pinnalla on 1-2cm tilaa purkin suuaukkoon.

Aseta paino tomaattien päälle ja varmista, että kaikki vihannekset ovat suolavedessä.

Sulje purkki ja aseta se tasolle käymään.

Muutaman päivän kuluttua, kun käymisprosessi alkaa (vesi muuttuu sameaksi ja yläosassa on kuplia), muista kiertää kansi auki kerran päivässä ja päästää kaasu ulos (sitä ei tarvitse nostaa. Sulje se sitten takaisin (tätä kutsutaan purkin ”röyhtäyttämiseksi”).

Noin 2 viikon kuluttua suolavesi kirkastuu jälleen. Tämä on merkki siitä, että käymisprosessi on päättynyt. Käyneet tomaatit ovat valmiita tarjoiltaviksi

Fermentoitu tomaattikastike

Ainesosat:

200 g fermentoituja tomaatteja

400 g kesätomaatteja

1 valkosipulinkynsi

5 g oreganoa

200 ml kasviöljyä

5 g suolaa

2,5 g pippuria

Ohjeet:

Lisää fermentoidut tomaatit, tuoreet tomaatit, valkosipulinkynsi, oregano, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita suurella nopeudella ja lisää öljyä vähitellen, kunnes emulsio on valmis ja koostumus muistuttaa majoneesia.

Togarashi vegaaninen majoneesi

Ainesosat:

125 gr vegaanimajoneesia 

70 gr vegaanista kermaviiliä

1 ruokalusikallinen togarashi-maustetta (löydät sitä useimmista aasialaisista marketeista tai netistä).

1 ruokalusikallinen miriniä

suolaa

Ohjeet:

Sekoita ainesosat keskenään kulhossa. Maista kastiketta ja säädä mausteita mieleiseksesi.