BOLOGNESE MEATBALL

Vaasan Sandwich


Herneproteiinista valmistettu lihapullaragu


Fermentoitu tomaattikastike


Vegaaninen mozzarella


Basilikaöljyä


Rucolasalaatti

Herneproteiinilihapullat

Ainesosat: 

1 ruokalusikallinen kasviöljyä 

300 gr hienonnettua sipulia

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 ruokalusikallinen Provencen yrttejä 

100 g huuhdeltua herneproteiinia

100 g pitkäjyväistä ruskeaa riisiä

1 l vettä

20 g persiljanlehtiä, hienonnettuna

30 g kikhernejauhoja

1/2 tl suolaa

1/8 tl mustapippuria

Ohjeet:

Kuumenna öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kypsennä sekoittaen 6-7 minuuttia, kunnes se on pehmennyt. Lisää valkosipuli; kypsennä ja sekoita vielä 1 minuutti.

Lisää kattilaan herneproteiini, riisi, kuivatut yrtit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi; jatka kiehuttamista vielä 15 minuuttia. Vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Keitä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää ja suurin osa (mutta ei kaikki) nesteestä on imeytynyt. Nosta liedeltä ja jäähdytä hieman tai kokonaan.

Kuumenna uuni 210 C:een. Vuoraa suuri leivinpelti leivinpaperilla.

Lisää persilja, kikhernejauho, suola ja pippuri ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet. Seoksen pitäisi olla tarpeeksi kiinteää muotoiltavaksi, mutta silti kosteaa (lisää vettä tai kikhernejauhoja tarpeen mukaan).

Ragu

Ainekset:

800 g tomaatteja

2 varsiselleriä

2 porkkanaa

2 sipulia

1 laakerinlehti

kourallinen basilikan lehtiä 

150 ml vettä

2 rkl tomaattipyreetä

2 rkl oliiviöljyä

suolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Ohjeet:

Hienonna selleri, porkkanat ja sipulit ja paista ne läpikuultaviksi suurella pannulla oliiviöljyssä.

Lisää tomaatit, basilika, laakerinlehti, tomaattipyree, vesi, suola ja vastajauhettu mustapippuri.

Sekoita hyvin, peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia (sekoita välillä). Voit soseuttaa tämän kastikkeen sauvasekoittimella (poista laakerinlehti ensin!) tai jättää sen “chunky style”.

Fermentoitu tomaattikastike

Ainesosat:

200 g fermentoituja tomaatteja

400 g kesätomaatteja

1 valkosipulinkynsi

5 g oreganoa

200 ml kasviöljyä

5 g suolaa

2,5 g pippuria

Ohjeet:

Lisää fermentoidut tomaatit, tuoreet tomaatit, valkosipulinkynsi, oregano, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita suurella nopeudella ja lisää öljyä vähitellen, kunnes emulsio on valmis ja koostumus muistuttaa majoneesia.

Basilikaöljy

Ainesosat:

60 g tuoretta basilikaa

250 ml kasviöljyä

Ohjeet: 

Valmista jääkylpy: Valmista kulhoon jäävettä.

Ryöppäys: Kiehauta vesi kattilassa. Aseta basilikanlehdet siivilään ja upota siivilä kiehuvaan veteen., Paina päältä lusikalla, jotta kaikki basilikanlehdet menevät veden alle. Ryöppää noin 15 sekuntia tai kunnes ne ovat kirkkaan vihreitä ja nuutuneet.

Jääkylpy: Siirrä basilikanlehdet välittömästi jääveteen, jotta kypsennysprosessi pysähtyy.

Sekoita: Siivilöi basilika vedestä ja taputtele kuivaksi. Lisää tehosekoittimeen yhdessä öljyn kanssa ja blendaa, kunnes se on tasaista.

Siivilöi seos hienosilmäisen siivilän läpi, jotta basilikan kiinteät osat poistuvat ja saat sileän basilikaöljyn!