BOLOGNESE MEATBALL
Vaasan Sandwich
Herneproteiinista valmistettu lihapullaragu
Fermentoitu tomaattikastike
Vegaaninen mozzarella
Basilikaöljyä
Rucolasalaatti
Herneproteiinilihapullat
Ainesosat:
1 ruokalusikallinen kasviöljyä
300 gr hienonnettua sipulia
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 ruokalusikallinen Provencen yrttejä
100 g huuhdeltua herneproteiinia
100 g pitkäjyväistä ruskeaa riisiä
1 l vettä
20 g persiljanlehtiä, hienonnettuna
30 g kikhernejauhoja
1/2 tl suolaa
1/8 tl mustapippuria
Ohjeet:
Kuumenna öljy keskikokoisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kypsennä sekoittaen 6-7 minuuttia, kunnes se on pehmennyt. Lisää valkosipuli; kypsennä ja sekoita vielä 1 minuutti.
Lisää kattilaan herneproteiini, riisi, kuivatut yrtit ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi; jatka kiehuttamista vielä 15 minuuttia. Vähennä lämpöä ja peitä kattila kannella. Keitä vielä 40-45 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää ja suurin osa (mutta ei kaikki) nesteestä on imeytynyt. Nosta liedeltä ja jäähdytä hieman tai kokonaan.
Kuumenna uuni 210 C:een. Vuoraa suuri leivinpelti leivinpaperilla.
Lisää persilja, kikhernejauho, suola ja pippuri ja sekoita, kunnes ne ovat sekoittuneet. Seoksen pitäisi olla tarpeeksi kiinteää muotoiltavaksi, mutta silti kosteaa (lisää vettä tai kikhernejauhoja tarpeen mukaan).
Ragu
Ainekset:
800 g tomaatteja
2 varsiselleriä
2 porkkanaa
2 sipulia
1 laakerinlehti
kourallinen basilikan lehtiä
150 ml vettä
2 rkl tomaattipyreetä
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
Ohjeet:
Hienonna selleri, porkkanat ja sipulit ja paista ne läpikuultaviksi suurella pannulla oliiviöljyssä.
Lisää tomaatit, basilika, laakerinlehti, tomaattipyree, vesi, suola ja vastajauhettu mustapippuri.
Sekoita hyvin, peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia (sekoita välillä). Voit soseuttaa tämän kastikkeen sauvasekoittimella (poista laakerinlehti ensin!) tai jättää sen “chunky style”.
Fermentoitu tomaattikastike
Ainesosat:
200 g fermentoituja tomaatteja
400 g kesätomaatteja
1 valkosipulinkynsi
5 g oreganoa
200 ml kasviöljyä
5 g suolaa
2,5 g pippuria
Ohjeet:
Lisää fermentoidut tomaatit, tuoreet tomaatit, valkosipulinkynsi, oregano, suola ja pippuri tehosekoittimeen ja sekoita suurella nopeudella ja lisää öljyä vähitellen, kunnes emulsio on valmis ja koostumus muistuttaa majoneesia.
Basilikaöljy
Ainesosat:
60 g tuoretta basilikaa
250 ml kasviöljyä
Ohjeet:
Valmista jääkylpy: Valmista kulhoon jäävettä.
Ryöppäys: Kiehauta vesi kattilassa. Aseta basilikanlehdet siivilään ja upota siivilä kiehuvaan veteen., Paina päältä lusikalla, jotta kaikki basilikanlehdet menevät veden alle. Ryöppää noin 15 sekuntia tai kunnes ne ovat kirkkaan vihreitä ja nuutuneet.
Jääkylpy: Siirrä basilikanlehdet välittömästi jääveteen, jotta kypsennysprosessi pysähtyy.
Sekoita: Siivilöi basilika vedestä ja taputtele kuivaksi. Lisää tehosekoittimeen yhdessä öljyn kanssa ja blendaa, kunnes se on tasaista.
Siivilöi seos hienosilmäisen siivilän läpi, jotta basilikan kiinteät osat poistuvat ja saat sileän basilikaöljyn!